

Nie lubisz płacić za przesyłkę?
ALINESS PROBIOBALANCE PROBIOTYK BIFIDOBACTERIUM BALANCE FORTE NO FOSS 20 MILIARDÓW 60 KAPSUŁEK VEGE





Opis
Aliness ProbioBalance Probiotyk Bifidobacterium Balance Forte 20 miliardów Bifidobakterie bez dodatku prebiotyku w kapsułkach
Suplement diety Aliness Bifidobacterium Balance Forte No Foss zawiera kompleks bifidobakterii bez dodatku prebiotyku. Bifidobakterie poprzez obniżenie pH w jelicie łagodzą różne zaburzenia jelitowo-żołądkowe i zwalczają infekcje. Produkt może być pomocny w zespole jelita drażliwego, przy biegunkach i w zwalczaniu patogenów.
Bifidobacterium Balance Forte to mix 5 szczepów bakterii z rodziny Bifidobacterium bez dodatku prebiotyków. Suplement zawiera 20 miliardów bakterii w każdej kapsułce.
Opatentowana technologia MICROENCAPSULACJI to podwójna warstwa lipidowa otaczająca komórkę bakteryjną. Zapewnia ona skuteczną barierę i umożliwia bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym. W celu zapewnienia najwyższej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.
Produkt jako pierwszy na świecie zawiera innowacyjny PREBIOTYK – złożony polisacharyd (dietetyczny błonnik rozpuszczalny) Fibregum Bio Law o aktywności wodnej bezpiecznej dla bakterii. Enzymy w bakteriach przy tak niskiej aktywności wodnej nie wpływają na metabolizm bakterii. Dodatkowo Fibregum jest doskonałym prebiotykiem o dużo lepszym działaniu niż inulina. W przeciwieństwie do inuliny Fibregum jest dużym polisacharydem jest on fermentowany przez bakterie wolniej (ma wydłużony czas fermentacji) bez gazów, wzdęć jak to ma miejsce przy inulinie.
Opakowanie suplementu wykonane jest z fioletowego szkła, które działa jak naturalny filtr, który chroni przed światłem słonecznym i poprawia jakość wrażliwych substancji. To unikalne połączenie zapewnia optymalną ochronę przed procesami starzenia i utleniania szczególnie wrażliwych substancji.
Test przechowywania szczypiorku przez okres 2 miesięcy i pomidorka "cherry" przez okres 7 miesięcy.