

Nie lubisz płacić za przesyłkę?
ALINESS PROBIOBALANCE SACCHAROMYCES BOUALRDII 5 MILIARDÓW 30 KAPSUŁEK VEGE





Opis
Aliness Probiotyk Jednoszczepowy Saccharomyces Boulardii w kapsułkach 5 miliardów drożdży probiotycznych
Suplement diety Aliness Saccharomyces Boulardii BIOOTIC (S. cerevisiae) DBVPG 6763 zawiera 5 miliardów drożdżaków w każdej kapsułce. Sprawdzi się w przypadku wielu schorzeń, między innymi przy zespole jelita drażliwego. Łagodzi bóle brzucha, wzdęcia i nudności.
Saccharomyces Boulardii - właściwości zdrowotne i działanie
- pomaga zwalczać infekcje o różnym podłożu
- łagodzi bóle brzucha
- łagodzi nudności
- przeciwdziała wzdęciom
- łagodzi objawy zespołu jelita drażliwego IBS
- wzmacnia układ odpornościowy
- wspomaga funkcjonowanie wątroby
- wspomaga organizm przy otyłości i cukrzycy
Opatentowana technologia MICROENCAPSULACJI to podwójna warstwa lipidowa otaczająca komórkę bakteryjną. Zapewnia ona skuteczną barierę i umożliwia bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym. W celu zapewnienia najwyższej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.
Produkt jako pierwszy na świecie zawiera innowacyjny PREBIOTYK – złożony polisacharyd (dietetyczny błonnik rozpuszczalny) Fibregum Bio Law o aktywności wodnej bezpiecznej dla bakterii. Enzymy w bakteriach przy tak niskiej aktywności wodnej nie wpływają na metabolizm bakterii. Dodatkowo Fibregum jest doskonałym prebiotykiem o dużo lepszym działaniu niż inulina. W przeciwieństwie do inuliny Fibregum jest dużym polisacharydem jest on fermentowany przez bakterie wolniej (ma wydłużony czas fermentacji) bez gazów, wzdęć jak to ma miejsce przy inulinie.
Opakowanie suplementu wykonane jest z fioletowego szkła, które działa jak naturalny filtr, który chroni przed światłem słonecznym i poprawia jakość wrażliwych substancji. To unikalne połączenie zapewnia optymalną ochronę przed procesami starzenia i utleniania szczególnie wrażliwych substancji.
Test przechowywania szczypiorku przez okres 2 miesięcy i pomidorka "cherry" przez okres 7 miesięcy.